Boendeinformation

Förråd

Varje lägenhet har tillgång till ett vindsförråd och ett förråd i matkällaren. Extra förråd finns att hyra i mån av tillgång. Observera att matkällaren ej har kylning.

Det är inte tillåtet att lämna saker i korridoren utanför förråden.

Tvättstugor

Föreningen har 4 tvättstugor lokaliserade i källaren på Västergatan 24 och 27. Bokning sker i femtimmarsperioder. Tvättning är tillåten alla dagar mellan klockan 07.00 – 22.00. Mer information finns i ”trivselregler för tvättstugor”  som finns anslaget vid varje tvättstuga. Kom ihåg att lämna tvättstugan i det skick du själv vill finna den i.

Parkeringar

Föreningen har för uthyrning 55 motorvärmarplatser, 2 kallparkeringar och 15 garageplatser (separat kö till dessa). Kontakta styrelsen vid behov av parkeringsplats. Därutöver finns även 5 besöksparkeringar.

Alla motorvärmarplatser har även uttag för laddning av elbil. Alla platser har en fast kostnad som läggs på hyresavi. Förbrukad el för laddning och motorvärmare betalas av medlemmen via app/betalkort. Se instruktion nedan.

Instruktion Zpark laddstolpe

TV och internet

Föreningen har gruppavtal med Tele2 om TV-utbud.

Föreningen har fr.o.m. 2023-04-01 gruppavtal med Tele2 om bredband 250/50 via kabel-uttaget. Se anvisning nedan för att få tillgång till det.

Avtal om utökat TV-utbud, internet eller telefoni via Tele2 tecknar du separat.

gruppavtal

Gemensamt abonnemang för el

Föreningen har ett gemensamt elavtal för samtliga medlemmar. Detta innebär att varje medlem slipper grundavgifterna till elleverantören, samt de fasta avgifterna till nätägaren. Du betalar endast för din förbrukning. Mätarna läses av en gång per år och avgiften beräknas preliminärt på basis av tidigare förbrukning. Elavgiften debiteras som ett  tillägg på månadsavgiften. Vid nästa avläsning sker en justering av avgiften om du har förbrukat mer än den preliminära avgiften, eller haft en lägre förbrukning.

Föreningens fastighetsförsäkring med bostadsrättstillägg

Ett bostadsrättstillägg för alla medlemmar finns tecknat hos Länsförsäkringar. Det gäller vid exempelvis vattenskador i lägenheten, skador på ytskikt, fast inredning m.m, d.v.s saker som du är skyldig att underhålla enligt stadgarna. Detta är ett komplement till din hemförsäkring som du har kvar som vanligt. Självrisken på bostadsrättstillägget är för närvarande 3000 kr (2024-01-01),
men justeras löpande utifrån uppdaterade avtal

Avfallshantering

Föreningen har avfallssortering i moloker för hushållssopor, vått och torrt, mellan hus 27 och 29. I källaren på Västergatan 29 kan du lämna tidningar, kartonger, glasflaskor och glasburkar, plastförpackningar och metallförpackningar, hushållsbatterier, glödlapor och lysrör. 

I källaren på Västergatan 24 har föreningen ett grovsoprum. Där kan du lämna avfall som inte är förpackningar. Det är dock inte tillåtet att lämna byggavfall, målarfärg, bildelar etc. Är du osäker på var du ska lämna ditt avfall, gå in på MittSverige Vatten & Avfall, msva.se för mer information.

Gästlägenhet

Föreningen har en gästlägenhet för övernattning belägen på Västergatan 27. Lägenheten har 4 bäddar och är utrustat med kök och dusch. Täcken och kuddar finns i bäddsofforna. Ett tiotal fällbara stolar finns att låna vid behov.

Hyran är 350 kronor per dygn. Tag kontakt med styrelsen om du vill hyra gästlägenheten. Gästlägenheten är totalrenoverad under 2015.

Grillplats

En grillplats för medlemmarna finns vid 24:an. Ingen bokning behövs, utan det är ”först till kvarn” som gäller. Kom ihåg att städa efter dig och inte lämna matrester och tändvätska kvar på grillplatsen. Är asklådan full går det bra att tömma den på komposthögen som finns bakom 24:an.

Flaggning

En flagga finns att hämta i före detta vävrummet i källaren på 24 B, och det är fritt fram för alla att flagga när man känner för det. Kom bara ihåg att hala flaggan på kvällen. Vill du ha hjälp med flaggningen, kontakta vicevärd eller någon i styrelsen.